środa, 30 kwietnia 2014

Domowy sorbet, pyszny,zmrożony ale kremowy.

Odkryłam przypadkiem. W planie był koktajl, ale ponieważ unikam krowiego mleka a innego pod ręką nie miałam to wyszły lody sorbetowe, tym razem malinowe. Żadne kupne nie był tak dobre.
Użyłam 3 bananów i 250 gr mrożonych malin. Maliny zmrożone, zaraz po wyjęciu z zamrażarki rozdrobniłam blenderem (fakt potrzebne do tego są specjalne noże, w moim zestawie były, blender mam o mocy 700 W). Banany zblendowałam na gładko i dodawałam partiami do tej papki rozdrobnione maliny. Każdą partię mieszałam blenderem ręcznym. I już. Gęste, kremowe, zmrożone. Naprawdę zachęcam do zrobienia, wszyscy w domu się zachwycali.

 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz